Voor de behandeling van kinderen tot 18 jaar geldt dat de zorg bekostigd wordt door de gemeente. Hiervoor dient er een verwijzing van huisarts of erkende verwijzer of een indicatie van de gemeente aanwezig te zijn. In 2019 is voor 12 van de 14 Twentse gemeenten (Hof van Twente en Almelo niet) een overeenkomst afgesloten. Voor kinderen tot 18 jaar wordt maandelijks gedeclareerd aan de desbetreffende gemeente.
Hulp die binnen de GGZ geboden wordt aan volwassenen, wordt vanuit de basisverzekering volledig vergoed (met uitzondering van het verplicht eigen risico). Om in aanmerking te komen voor deze vergoeding is een recente verwijsbrief van de huisarts nodig. Vergoeding hangt ook af van uw diagnose: de overheid heeft bepaald dat niet alle diagnoses meer voor vergoeding in aanmerking komen. Tijdens de intake kijken we of uw behandeling door de zorgverzekeraar vergoed kan worden. Er zal ook rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar gedeclareerd worden. Een voorwaarde voor (volledige) vergoeding is dat ik een contract heb met uw zorgverzekeraar.
Voor 2024 heb ik met de volgende koepelorganisaties een contract:
- Caresq (Aevitae)
- DSW (DSW Zorgverzekeraar, Stad Holland Zorgverzekeraar, inTwente Zorgverzekeraar)
- Menzis (Menzis Zorgverzekeraar, AnderZorg, HEMA, VinkVink)
- VGZ (Unive, ZEKUR, ZEKUR natura, VGZ, IZZ, VGZBewust, MVJP, Zorgzaam, IZA, UMC)
- Zilveren Kruis (Zilveren Kruis Zorgverzekeringen, Interpolis, FBTO Zorgverzekeringen, De Friesland Zorgverzekeraar, ZieZo, ProLife Zorgverzekeringen)
- Zorg en Zekerheid (Zorg en Zekerheid, AZVZ)
Wanneer u bij een andere zorgverzekeraar verzekerd bent, zal u een deel van de behandeling zelf moet betalen. Ook breng ik dan de behandeling bij u in rekening, waarna u een deel van de kosten terug kunt krijgen van de zorgverzekeraar.